My Heart & My Soul~

My Heart & My Soul~
Qz and Baba

Followers

jom klik-klik

Friday, 29 July 2011

Mood tak tertahan

(credit from google)

Salam Jumaat pembaca semua.
Tengok je pic kat atas tu pasti dah boleh tafsir kan? kan? Hari ni mood terasa nak shopping jer walaupun dah sedia maklum duit hanya cukup makan jer.. huaaaaa.... (bersyukur masih boleh makan).

Wajib ke Shopping tuh? Mesti lah tak kan.. Tapi kenapa orang suka shopping? Aku pun lagi suka..tak kesah la shopping baju ke, makanan ke, houseware ke... Asal pucuk pangkalnya shopping aku suka. Korang pun mesti suka kan?...

ok la.. nak ambik culculator nak kira² bajet. yeeehaaaa!!!

*p/s: trima kaseh baca

Monday, 18 July 2011

Tak tahan... Rinduuuuu

Tadi bila baca entri kat En. Ben , terus buat entry ni. Betul kata dia.. Hidup kena la happy walaupun dalam sedih. Macam² dalam hidup ni yang boleh membuatkan kita happy.

Bagi aku pula, ni la yg membuat aku happy sepanjang masa Walau dalam hati sayu dan sedih.
rinduuuuu

Nak menipu agak-agak lah pacik oiii....

Hangin satu badan!!!!! Tak sedar dengan tua.. Bukan nak kurang ajar. Tapi nak menipu tu agak² lah.. Dalam sistem ni semua ada rekod pasal latar belakang pacik ni. LAGI MAU TIPU KA?????

Dek kerana sebab takut bayar lebih sanggup menipu kah pacik. Sbb sayang duit sanggup dapat dosa.. Kang aku sumpah (cehh... sape la aku ni nak sumpah² ek)...

Okeh... cool..baru je beberapa minit tadi seorang pacik dangan isteri dia datang kat aku nak minta bantuan subsidi la.. Aku suh abayr lebih skit sbb kos ubat dia agak tinggi juga la.. Dengan pelbagai alasan diberi aku tetap berkeras (tapi secara sopan) suh dia bayar lebih.. Last² dia setuju bayar.. Bukan xda duit cuma sayang duit.

Bila aku cek rekod dia.. adalah beberapa syarat yang dia tak penuhi untuk permohonan subsidi tu.. Bila aku tanya anak dia umur berapa..(saje tanye w/pun dalam sistem ada rekod), Terkejut monyet aku sekejap.. Ye lah.. Dalam rekod anak dia umur 23 thn dan bekerja sebagai Kerani (itu pun rekod thn 2009). Tapi bila aku tanya balik dengan selamba dia jawab UMUR 19 TAHUN dan MASIH BELAJAR DI KOLEJ SWASTA.

Aku suh dia hantar salinan IC anak dia.. Agak gelabah juga pacik tuh...

*p/s: Aku paling benci orang nak menipu tapi terkantoi.. rasa macam nak lempang dengan slipper jer..

Monday Blues

Kenapa Monday Blues? Rasanya tiap² hari pun blues. Tapi hari ni lain skit. Sepatutnye hari ni nak pose ngan en. yoyon. Dah siap sahur..sambung tido tigapuluh minit jap. Bila nak siap² g keje...tiba² perut rasa semacam. Masuk toilet rasa nak muntah badang jer.. mungkin sebab toilet busuk.

tekak rasa kembang semacam. Hantar anak kat rumah mak, mak tgh masak roti jala. Buka jer pintu rumah berair mata sebab menahan tekak yang mual ni.

Sampai ke saat ni, nak bekpes pun xde selera.. minum air revive rasa pahit semacam.... tak tahan...

Sunday, 17 July 2011

Aku Blogger Negeri Dibawah Bayu

klik kat SINI

1. Aku Blogger negeri Sabah tapi menetap kat Kuala Lumpur sejak 5 thn lalu.
2. Daerah Tuaran
3. Nak ckp pasal makanan paling... Semuanya Sedap..
4. Tip of Borneo dan Pulau Sipadan
5. Institut Kesihatan

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

nak join klik SINI

Thursday, 14 July 2011

Kasi promote blog

Salam semua..

Hari tu join segmen KB , dapat group untuk promote blog.. alhamdulillah berkesan.. bertambah follower (senyum lebar)
Okeh ni nak promote blog kengkawan.. Buat list sudah la yer.. xpandai la nak buat ayat2 bunga untuk memperkenalkan anda~











BEN ASHAARI , AWAK la pulak !

siapa kental klik SINI

SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER

Nak Join kat SINI ye...

- Nama panggilan Blogger         : Little Sumakdak
- Tarikh mula berblog               :20/05/2011
- Rakan blogger terkini             : 36 (ni jer...kesian..)
- Target tambah rakan blogger : 15 orang/sehari...(boleh tak)


 

SAYA NAK PROMOSI JUGAK

Nak Join kat SINI


Tuesday, 12 July 2011

Dalam diam kau berfoya ya!!

fuhh!! dalam diam kau berfoya sampai jutaan ringgit yer.. dari mana datangnya duit tu yer.. cer citer skit. mesti la tak nak citer. Tapi kalau citer pun apa salahnya.. ade orang nak tangkap ko?? ko kan org paling berkuasa.

hmm... bila difikir balik, sebenarnya ramai lagi yang memerlukan bantuan, ramai lagi yang miskin tegar. Tapi tidak kah kau pernah terfikir untuk membantu orang2 mcm ni? Kalau nak bantu pun mesti ada publisiti. Daripada kau habiskan jutaan ringgit untuk barang yang tak boleh dibawa mati baik kau buat amal jariah yang boleh bawa mati tuh. (aduusss bengangnya aku)

Kau tak rasa ke duit tu haram kalau kau buat untuk diri kau sendiri sedangkan duit itu bukan milik kau. Tapi  tak pe lah tu antara kau dengan Tuhan ye.

*p/s: entry ni tuk mengurangkan perasaan geram aku. bukan untuk melepaskan geram. :)


Monday, 11 July 2011

problem lagi~

aduuuiiiii... blogspot. problem lagi ker.. baru nak blogwalking pakai lappy ni.

Mood tengah syok2 nak blogwalking ni oiiii!!!! kang kat opis sure la xboleh berblog sebab tersekat. tengah ada peluang ni la buat hal.

grrrrrrrr....geram ni..

p/s: rasa nak muntah sbb termakan terlebih~

Segmen Promote Blog

Klik SINI untuk join

Start berblog pada 01/06/2011 dengan Follower hanya 25 org.(kecian)

nak bercuti!!!!


Nak sangat cuti panjang memanjang. Bosan duk kerja yang tak sudah-sudah, bukannya bertimbun , tapi memang takkan pernah habis.

Dah planning Raya thn ni ambik cuti panjang. nak merehatkan otak yang dah serabut berbulan-bulan ni. Sempena bercuti panjang ni.. nak juga ke tempat-tempat yang best sekitar kampung halaman. tak la memerap je kat rumah kan..



okeh... meh lihat checklist tempat yang tersenarai:
1. Kundasang ( itu sdh pasti singgah)

2. Kota Kinabalu nak round 3hari berturut-turut
3. Sandakan (untuk berhari raya)
4. Pulau/Pantai (tak pasti kat mana)
5. Rumah sepupu (tempat paling best untuk bergelak tak ingat dunia)
6. Labuan (bergantung pada cuaca dan masa)
7. Pulau Sipadan (bergantung pada FULLUSS)
8. Mesilau

Singgah blog aku sat , bleh ?

Join dari SINI

Jom berkenalan dengan Blogger hingusan ni~

Friday, 8 July 2011

ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku

jom kasi ramai kat SINI


-Billionaire by bruno mars-

Nak tag 2 org Kwn

Alahai Blogspot

Apa sudah jadi ni?? Internet problem ke Blogspot ni problem? Kenapa aku punya Follower xda. Buka blog lain pun sama xda follower.. xbleh nak "I follow U, U follow Me"

Thursday, 7 July 2011

BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ?

Join kat BEN ASHAARI

Terima kasih atas kritikan membina~
Segannnn I....

Klik je untuk Berita Terkini

Sejak Follow Blog ni Lulu_pages . Aku dah tak perlu nak buka Berita online lg. Nak beli newspaper lagi la malas bukan baca semua pun. Sekadar tahu perkembangan semasa dan berita hot sudah cukup. Tak la duk bawah tempurung.

Lulu-pages ni dia buat entry semua tentang berita Hot. So sudah cukup untuk pengetahuan aku. Anyway sesiapa yang nak jalan pintas macam aku klik la kat link tu n follow.

Tuesday, 5 July 2011

Kerjaya mematangkan aku (ye ke?)

Start bekerja tahun 2006. Itu la pertama kali bekerja dan tidak pernah bekerja dimana-mana syarikat.. FUhhhh!!!! Mula-mula memang kekok. Nak cari kawan baru, tak kan nak jadi Kera Sumbang tak da kawan ye tak.. Dah dapat kawan nak sesuaikan keadaan pula. Alhamdulillah semua ok, termasuk la Ketua Unit walaupun Tegas tetap Sporting.

Dari pengetahuan yang kosong aku isikan dengan sikit-sikit pengetahuan yang aku perolehi. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Now dah 5 thn bekerja ditempat yang sama. Memang banyak ilmu aku dapat. pengajaran hidup pun bertambah. Macam² ragam manusia aku jumpa. Tapi malangnya aku banyak jumpa ragam manusia yang negatif. Bongkak, Sombong, Kasar, Penipu, Pembohong, . Hmmmm... apa nak jadi. Nak kata aku ni baik sgt tidak lah.

Terima Kasih kerana ini semua mematangkan aku. Kini aku boleh berfikir secara rasional (konon lah, kdg² emo jg). Akhir kata, ini semua sudah cukup bagi aku, Aku ingin cari pengalaman baru. Semoga Allah SWT permudahkan urusan aku ini.

*p/s: TQVM

Monday, 4 July 2011

Jom Join Bloglist Wacanaku

Jom join Bloglist kat SINI

Nak join juga walaupun tak follow,. Bukan tak nak follow tapi Blogspot kat opis ni ada masalah xblh  follow.
Sesiapa nak  follow silakan (muka xmalu) tapi tlg tinggalkan jejak yer..