My Heart & My Soul~

My Heart & My Soul~
Qz and Baba

Followers

jom klik-klik

Wednesday, 29 June 2011

Tuesday, 28 June 2011

saya nak join bloglist ilasuhaila


suke join bloglist. senang nak blogwalking
nak join yg ni plak ILASUHAILA

*p/s: blm follow kerana internet hampeh


Bloglist=Blogwalking



nak join bloglist En. Syafiq ni.
JOm klik SINI
senang nak blogwalking ye tak?

Blackberry Kesayangan?

Salam dan Selamat pagi (dah nak tengah hari) semua,

Sejak 2 hari lepas hati mcm tak tenteram jer.. Impian Mr. Family dah tercapai. Dia dah dapat ni
Mula² tak kesah pun pasal menatang ni. Abaikan jer keterujaan Mr. Family membelek² yang sdh menjadi miliknya tuh. Siap gaduh dgn anak sbb xnak kasik anak pgg. klu kasik ngs tak belagu nnt. 
Pastu mlm tu pulak sy xdpt tidur. Mr. Family dan anak dah besaing bunyi dah. Saya punya mata pulak masih terkelip², kejap pusing kanan..kejap pusing kiri. Tiba² tertoleh kearah sesuatu yang shining. Ringan je tangan mencapai benda tuh. Rupanye Samsung Ace yang baru dibeli. godeh punya godeh hati ni telah terpaut dengan kecanggihan ACE yang touch skrin ni.(tak layan pun toch skrin sebelum ni).

Rasa mcm nak jer jual henpon gedabak kesayangan ni

 untuk membeli henpon baru yang touch skrin mcm ni
~end~



p/s: sesape yang berminat boleh tak kontek saya~

Friday, 24 June 2011

Jiwa kacau

Lepas tidurkan anak semlm, mata ni langsung ndak mau lelap. fikiran jadi kosong. Tp perut berkeroncong pulak. Masa terus berlalu.. dah pukul 2 pagi. Mata rasa mengantuk dah tp hati ni mcm ndak sedap jak. At last terlelap sampai pukul 6 pagi td. Sampai saat ni perasaan ni masih bercelaru. Kenapa? Mengapa? Dimana? Apa? Siapa? Bagaimana? Semua di dalam kotak fikiran ni. satu pun ndak faham. 
Adoii.. pening, penat, lemas, malas, takut, gemuruh, marah, sedih semua terasa. Dup..dap..dup..dap..terasa sangat kencang. Adakah sesuatu akan terjadi. uwaaarrghhhh jiwa sgt kacau.

Thursday, 23 June 2011

Kehebatan Seorang Ayah

Entry ni di 'CopyPaste' daripada Petua Kita Semua
 
BEBERAPA kajian menunjukkan bahawa kehadiran ayah menyumbang terhadap kejayaan anak dalam setiap fasa kehidupan mereka. Kajian itu disimpulkan dalam Father Facts, Edisi Ketiga (1998), antaranya:
Bayi yang mempunyai ayah yang selalu bersama-sama anaknya di lapan minggu pertama, lebih berkemampuan menangani tekanan di alam persekolahan. Anak yang rapat dengan ayahnya pada zaman kanak-kanak menjadi
ejen`penyelesai masalah’ yang baik apabila dewasa berbanding kanak-kanak yang tidak dipedulikan oleh ayahnya.
Apabila anak lelaki dan perempuan dididik dan dibelai oleh ayahnya serta sentiasa di sampingnya, sikap mereka apabila dewasa menjadi lebih berinisiatif dan mampu mengawal diri.  
Kanak-kanak yang mempunyai hubungan rapat dengan ayahnya ketika zaman tumbesarannya akan menjadi seorang remaja dan orang dewasa yang seimbang. 

Anak yang tidak berbapa.
Kajian menunjukkan kekosongan daripada belaian kasih ayah mempunyai hubungan rapat dengan pelbagai permasalahan gejala sosial dan prestasi pembelajaran anak-anak. Anak yang tidak tinggal dengan ayahnya menunjukkan gejala seperti di bawah:
-Lima kali lebih teruk prestasi pembelajaran.
-Tiga kali lebih ramai yang mengandung tanpa nikah.
-Lebih 50 peratus kemungkinan keciciran dalam pembelajaran,terbabit dengan gangsterism, penyalahgunaan dadah dan jenayah juvana.

*p/s: Jangan jadikan alasan "Tidak Berbapa"

Kenapa kau Blogging?

Tgh blogwalking tersesat pulak p blog ni Syazwan  Terbaca la satu entry ni. heee. (sengeh sepanjang membaca). mo tau apa. klik nama di atas tu.

Actually start blogging sdh lama (lama ka) tapi kurang aktif. yang paling aktif shopblog jak. So bila terjebak dgn blogwalking ni mcm² lah terjumpa blog. baca.. (rajin membaca tuh) salah satu blog diatas tuh. Bila baca jak entry tu tesengeh. Pasal apa? pasal terasa hahaha.. terutama ttg follower. tgk la my follower ciput jak. ada aku kesah!. Pastu bab meluahkan perasaan. Ceh... mmg pun tp bab yg sodih² atau frust menonggeng tdk akan diwar-war kan. Sharing is loving. I'd love to share my happiness. I'd love to give world know how happy i am. hahahhaha *kesimpulan cerita ttg kegembiraan jak kunun.  Bab Hias² plak. of course la hias² tp yang simple cukup bukan ramai follower pun (mcm sedih jak). Nuffnang? mesti ada dlm blog dpt BE atau tdk kasik tau di entry lain. hahahahah. mmg xpernah dpt pun. ada pun blogshop itupun berapa sen jak. (eeeeiii malu). "I follow U, U follow Me back" masih pakai okeh utk memeriahkan blog ini. tp tukar style skit la. "Tinggal jejak!" hahahah. 
*Okeh la fullstop. penat mau menaip banyak iklan.

p/s: terima kasih membaca (ada ka org baca)

Harrazdani ajak masuk bloglist

 Kacak tak budak di atas?. actually awal² pg ni ambik mood kerja blogwalking lah sekejap.
Tiba² tersesat masuk di blog ni. ngam² plak dia buat ermm segmen.. Memandangkan ndak pernah lg join mana² segmen so try la ni. Syiok plak. hehehe

Mo tau klik sini -> :Link

***
yang diminta:
3 Sebab musabab petingnya bloglist:
1. dapat tau perkembangan rakan-rakan blog. Tak la ketinggalan.
2. Senang nak Blogwalking (kat opis ape2 kaitan ttg chat kene block)
3. Xperlu nak login utk spotcheck blog² yang panas..(kat opis nak login sgt slow)


Monday, 20 June 2011

Mommy~


Sejak akhir² ni senyumku manis jak hati pun berbunga². hehehe. Tau pasal apa. Jeng...jeng..jeng.. Mcm mana la ndak gumbira.. Anak sulung ku sdh pandai panggil MOMMY!..siap ada tuin lg tuh!. Before this ndak pernah la mo sebut MOMMY tu.. yang dia tau BABA jak. Timbul jg rasa jeles di lubuk hatiku ni~
Lately ni dia slalu plak sebut MOMMY. hehehehheeh.. Thanx dear.

***
Semalam Father's day! nnt upload entry father's day plak k.

Friday, 17 June 2011

Great Mom - Part 1

Name: Pn. Noorzalina Abdullah @ Dorothy
Age : 50 years (just withdraw EPF.heheh)
D.O.B : 12/06/1961
Hometown : Tuaran
Occupation: Tailor, Bussinesswomen. etc sosial worker


Super Duper MOM
You're a super duper wonderful mother
so gentle, yet so strong
the many ways you show you care
always make me feel I belong
you're patient when i'm foolish
you give answer whem I'm asking
It seems you can do most anything
you're the master of every task
You're a dependable source of comfort
you're my cushion when I fall
you help in time of trouble
you support whenever I call
I love you more than you know
If I had my choice of mother..
YOU'd be the one I'd select
cause you are my SUPER DUPER MOM
I wish I can be your side till the end of life

xoxo

Thursday, 16 June 2011

Iman Birthday

Today-16/06/2011 Iman Iskandar 3rd Birthday. Happy birthday Manman.  Semoga menjadi anak yang soleh dan hormat org tua dan juga murah rezeki utk Iman sekeluarga.
Budak Iman ni ialah sepupu Qz, anak my oldest sister. ther live in Tuaran now.



Ini la Iman ->cute jak

Qz with Iman->santai² mkn biskut tiger
tgk la gaya sopan c iman tu..

Dia ni soft n sopan jak.
tp diam² ganas jg.

Tuesday, 14 June 2011

billionaire

SUKA!! SUKA !! SAMA NI LAGU~

I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I?m a billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
Give Travie a wish list
I?d probably pull an Angelina and Brad Pitt
And adopt a bunch of babies that ain?t never had sh-t
Give away a few Mercedes like here lady have this
And last but not least grant somebody their last wish
Its been a couple months since I?ve single so
You can call me Travie Claus minus the Ho Ho
Get it, hehe, I?d probably visit where Katrina hit
And damn sure do a lot more than FEMA did
Yeah can?t forget about me stupid
Everywhere I go Imma have my own theme music


[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights

[ From: http://www.metrolyrics.com/billionaire-lyrics-bruno-mars.html ]

A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I?m a billionaire
Oh oooh oh oooh for when I?m a Billionaire
Oh oooh oh oooh for when I?m a Billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
I?ll be playing basketball with the President
Dunking on his delegates
Then I?ll compliment him on his political etiquette
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys (?) completely separate
And yeah I?ll be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
I?ll probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing

[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen
[Chorus]
I wanna be a billionaire so frickin bad!


 

Glee


Kenapa Bosan? Bukan sebab tiada apa yg perlu dibuat. tapi... bosan sebab buat benda yang sama hari². Need something NEW. Nasib ada internet. But sometime bosan jg dgn internet.
Facebook... Kureng sudah..Ada masa ok la layan facebook.

Tapi hari ini.. bosan² pun ada yang dinanti-nantikan.. iaitu


Tiap² episod tgk bah! jarang miss. Klu miss akan tgu ulangan yang pertama. hahahahah..Apa bestnya glee ni..Ntah la. hehehh. But siapa follow crita ni dari glee S1 tau la syok nya.

Okay itu jak post untukhari ni.. Bosan kan..

xoxo

Monday, 13 June 2011

C kecik menyibuk

Last nite, after iron semua baju2 kerja untuk seminggu.. fuhh...banyak tu.. Tiba la buat kerja sampingan.. Side income punya projek. Tengah kusyuk cari angle mo ambik pic baju² tu.. Tiba² ada tgn kecik dpn skrin.. hahahha rupanya tangan c qz. Sibuk jg mau snap Pic kunun..

Hasilnya ini lah!!


gigi spongebob!

Rezeki bah dia ni.. awal2 pg ada sdh yg tanya pasal item jualan.

Malacca - Enjoy the pic

berpijak d bumi nyata



tidak puas mandi laut

yaya, along n qz

BBQ
zemi, abg, wawan n pa'peng


play time

masing² dpt hadiah bah!

River Cruise

the cousins

the ladies

3 sisters

Ladies again

me n sumandak

hahahhah.. somebady acting funny!

be4 mau balik KL

Wednesday, 8 June 2011

Simpang Mengayau-The Tip of Borneo (Only in Sabah)

01 Mei 2011- kami sefamily balik utk meramaikan Pesta Kaamatan di Tamparuli. Flight seawal 6.30pg. Sampai Airport pukul 12mlm.. so stay la c airport selama beberapa jam.. Mengantuk mmg ndak igt la.. Seat pun full oleh penumpang2 yg menuggung flight.. so kami pun bersantai la di lantai mcm tourist luar negara.
tunjuk kaki saja okeh

c kecil yg lena sbb sejuk


Okeh.. ada la dlm 2jam duduk..mmg kebas bah buntut tambah lg sejuk.. Duduk bediri duduk bediri at last kami p McD stay sampai kaunter check in open.



xoxo


Panjang jg tu kan cerita intro.. okeh la.. layan pic di Simpang mengayau la k..
Pesta kaamatan di Tamparuli

Laluan ke Tip-kereta x blh masuk





Okeh ada lg pic.. tp nnt la upload ah.. penat plak!~

XOXO


Back to Work


Huaaaahhh!!! mengantuk tahap gaban. Setelah penat 3 hari bercuti. Bercuti la konon.. bangun pagi ndak puas tidur..Jalan pun ndak puas woer..Erti kata lain percutian yg not fully planning.
So next time let en. yoyon do the plan okeh.

p/s: pic akan d iupload kemudian.. lupa bawa camera~